Helposti myytävät kynttilätAina 50 %:n tuottoAina ilmainen toimitus & ilmainen palautusHelposti myytävät – 50 %:n tuotto – Ilmainen toimitus & palautus

TIETOA KYNTTILÖISTÄ – VALMISTUSAINEET JA SERTIFIOINNIT

SERTIFIOIDUT JA TESTATUT KYNTTILÄT

Kaikki kynttilätuotteemme täyttävät korkeat eurooppalaiset RAL-sertifiontikriteerit (Institute for quality assurance and certificates). ​​
Quality mark awarded by the European Quality Association for Candles – laatumerkintä takaa seuraavat ominaisuudet:

– Sertifioitu perusmateriaali – korkea laatu raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen
– Kaikki kynttilät on testattu huolellisesti laboratoriossa – kynttilät palavat valuttamatta
– Kaikki raaka-aineet ovat tarkastettuja, jotta kynttilöillä ei olisi haitallisia terveysvaikutuksia

RAL Gütezeichen tarkastaa valmistajiemme toiminnan vuosittain. Lue lisää heidän kotisivuiltaan >

Oikeanlainen sydänlanka on hyvin palavan kynttilän salaisuus. Kynttilöissämme käytetään palmikoitua sydänlankaa, joka on mukautettu kyseiseen tuotteeseen sopivaksi. Kynttilät palavat kirkkaalla liekillä eivätkä nokea tai savuta.

KRUUNUKYNTTILÄ ”ANTIIKKI” 35 cm

– Testattua laatua, RAL-sertifioituja
– Käsinvalettuja ja korkealaatuisia
– Eivät sisällä eläinpohjaisia ainesosia​

Valmistusaineet:  RAL-sertifioitu, puhdas parafiini.

Kynttilät eivät sisällä eläinpohjaisia raaka-aineita (teurasjätettä), joita käytetään yleisesti steariinin valmistuksessa. Kynttilät vastaavat tästä syystä suureen vegaanisten tuotteiden kysyntään.

Perinteiset kruunukynttilät "antiikki"ovat käsinvalettuja. Kynttilöitä upotetaan lukuisia kertoja, kunnes niiden paksuus on täydellinen. 

KRUUNUKYNTTILÄ ”KLASSINEN” 20 cm

- Testattua laatua, RAL-sertifioituja 
- Ympäristömerkitty Joutsenmerkillä©
- Eivät nokea tai savuta
- Palavat valuttamatta

Valmistusaineet: 100-prosenttisesti steariinista
 

Perinteinen Joutsenmerkillä merkitty kruunukynttilä, joka on valmistettu sataprosenttisesti steariinista.

Steariinikynttilämme ovat Pohjoismaiden virallisella ympäristömerkinnällä - Joutsenmerkillä sertifioituja. Steariini on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista, tarkoittaen että ei vapauta lisää CO2:ta ympäristöön.

TUOKSUKYNTTILÄT

– Allergiatestattu (CLP)
– Testattua laatua, RAL-sertifioituja
– RSOP-sertifioituja
– Eivät sisällä eläinpohjaisia ainesosia

Valmistusaineet "Winter Sparkle": 100% soijavahasta

Valmistusaineet "Lily of the valley", "Jasmine", "Green Tea", Blackberry": Korkealaatuinen RAL-sertifioitu parafiini ja pieni osa RSPO-sertifioitua palmuvahaa. Kynttilöihin lisätään palmuvahaa, joka mahdollistaa korkealaatuiselta tuoksukynttilältä edellytettävät palo-ominaisuudet.  RFSO-sertifioitu palmuvaha on tuotettu vastuullisesti niin, ettei sen tuotannossa ole vaarannettu sademetsiä. 

RSPO-sertifioitu palmuvaha
RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) on organisaatio, jonka tavoitteena on varmistaa asianmukaiset työskentelyolosuhteet, vähentää sosiaalisia ristiriitoja ja suojella arvokkaita metsiä. Uusia plantaaseja ei saa raivata koskemattomien sademetsien ja muiden tärkeiden ekosysteemien kustannuksella. RSPO:n toiminnalla on selkeitä vaikutuksia: uudet tilastot osoittavat, että Indonesiassa viime vuonna marraskuuhun mennessä syttyneistä 1 643:sta tutkitusta palosta vain kaksi aiheutui RSPO-sertifioiduilla plantaaseilla.

Sertifioinnin taustalla on muun muassa WWF. Lue lisää aiheesta WWF:n kotisivuilta ja tästä raportista, jossa kerrotaan palmuöljyn ympäristöystävällisen tuotannon tukemisesta.

Lue lisääosoitteesta RSPO.org > ja RSPO-tietolehtisestä >
Tietolehti RSPO supply chain certification >

 

TUOKSUT JA ALLERGIA

Sekä eteeriset että synteettiset hajusteet voivat aiheuttaa ärsytystä ja allergioita. Jotkin eteeriset öljyt voivat olla toksisia, jos käyttömäärät ovat liian suuria tai jos niitä käytetään suoraan iholla. Kynttilöiden valmistaminen käyttämällä pelkästään eteerisiä öljyjä kaventaa saatavilla olevien tuoksujen valikoimaa. Eteeriset öljyt saattavat myös haihtua, jos niitä ei säilytetä suljetussa astiassa, mikä puolestaan lyhentää kynttilän käyttöikää.

Tästä syystä kynttilöissä suositaan usein synteettisiä tuoksuja, jotka on suunniteltu erityisesti kynttilöitä varten. Näin kynttilöiden allergisoiva vaikutus on vähäisempi. Synteettisestä tuoksusta voidaan poistaa molekyylit, jotka saattavat olla erityisen ongelmallisia. Tämä ei ole mahdollista eteeristen öljyjen kohdalla.  

CLP-luokitukset ja -merkinnät
Käytämme erityisesti kynttilöille tarkoitettuja synteettisiä tuoksuja. Tuoksut ovat huolellisesti testattuja, mikä on osoitettu kynttilöiden pohjassa olevilla lakisääteisillä merkinnöillä. Synteettiset tuoksut ovat allergiatestattuja CLP-säädösten mukaisesti. Kaikki kynttilöiden lisäaineet (luonnolliset ja synteettiset) ovat kemiallisia. Lainsäädännön mukaan kaikkien myytävien kemikaalien on oltava luokiteltuja, ja tuotteessa on oltava niistä merkintä. Asiantuntevat yhteistyökumppanimme varmistavat, että tuotteissamme on asianmukaiset, eurooppalaisen lainsäädännön mukaiset tiedot.

Kynttilät ja CLP >
Tuoksukynttilöiden merkintöjä koskevat CLP-määräykset >

Synteettiset tuoksut ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto
Kuluttajat toivovat usein luonnonmukaisia tuotteita, mutta tuoksujen kohdalla synteettiset tuoksut saattavat kuitenkin olla ympäristöystävällisin vaihtoehto. Luonnolliset tuoksut ovat ympäristön kannalta haitallisempia. Pienenkin tuoksuesanssimäärän keräämiseen tarvitaan suuri määrä kasveja. Esimerkiksi puolesta tonnista kukkia saadaan vain noin 50 grammaa tuoksuesanssia.

Lue lisää tästä artikkelista >

MUISTA

– Älä jätä kynttilää koskaan ilman valvontaa.

– Älä polta kynttilää minkään palavan esineen päällä tai lähellä.

– Älä siirrä palavaa kynttilää.

– Pidä palavat kynttilät poissa lasten ja kotieläinten ulottuvilta.

Turvallisuusohjeet

Huomioi seuraavat ohjeet, kun käsittelet kynttilöitä:

– Varmista, että pitkät kruunukynttilät ovat suorassa asennossa kynttilänjalassa.  

– Pienin turvaetäisyys kynttilöiden välillä on noin 5 cm. 

– Kynttilä luovuttaa enemmän lämpöä sydänlangan osoittamaan suuntaan. Käännä tästä syystä kynttilöitä niin, että sydänlangat ovat poispäin toisistaan, jos kynttilät on aseteltu ryhmäksi.  

– Lyhennä sydänlankaa, jotta se ei kasva yli 1 cm:n pituiseksi, sillä tällöin kynttilä palaa nopeasti loppuun.  

– Valitse lämmönkestävä ja paloturvallinen kynttilänjalka.

– Sammuta kruunukynttilä, kun se on palanut 3 cm:n päähän kynttilänjalasta.

– Älä aseta kruunukynttilää suoraan auringonvaloon, kuten etelänpuoleiselle ikkunalle. Kaikki kynttilät pehmenevät korkeassa lämpötilassa ja saattavat taipua materiaalin pehmetessä lämmön vaikutuksesta.

– Sammuta lasissa oleva tuoksukynttilä, kun kynttilän vahasta on jäljellä noin 0,5–1 cm, jotta kynttilä ei palaisi loppuun, sillä silloin lasiin saattaa tulla halkeamia.

– Lasissa ei saa olla halkeamia, sillä ne voivat aiheuttaa lasin särkymisen. Tarkista kynttilät mahdollisten kuljetuksen aikana muodostuneiden halkeamien varalta.

{{'splash_bottom_part1' | translation}} {{'splash_bottom_part2' | translation}} {{'splash_bottom_part3' | translation}} {{'splash_bottom_part4' | translation}}